ZDROWE SŁODKOŚCI
Składniki:
- ¾ szkl. mąki gryczanej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- ¾ szkl. musu z dyni
- ¾ szkl. rodzynek lub daktyli
- 2 łyżki masła / oleju kokosowego extra virgin
- 2 łyżki startej surowej dyni, jabłka lub gruszki
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika (ewentualnie)
PRZYGOTOWANIE:
Daktyle lub rodzynki moczę we wrzątku. Gdy są już miękkie blenduję z
jajkami. Mąkę, proszek i przyprawy mieszam.
Łączę wszystko razem, dokładam mus (ugotowana lub upieczona i zblendowana dynia), startą dynię, roztopiony tłuszcz i mieszam.
Przekładam do foremek i piekę 15-25 min w piekarniku
rozgrzanym do 180st. C.
SMACZNEGO!