Antygrypina | Imbirowy napar

Są domowe wywary i mikstury które u mnie sprawdziły się na medal i chętnie się nimi z Tobą podzielę. Dzisiaj wrzucam dwa przepisy – Antygrypina i Imbirowy napar.

Antygrypina nazywana jest antybiotykiem z grejpfruta. Sprawdźcie, przetestujcie jak działa.

Antygrypina – składniki
Czosnek 1 ząbek
Cytryna bez pestek 1 szt. mała, obrana
Miód 2 czubate łyżki
Grejpfrut 1 szt. przekrojony na 2 polówki – nie usuwać pestek
Woda 800 g

Przygotowanie: Wszystkie składniki (oprócz wody) umieścić w blenderze i zmiksuj. Uzupełnić wodą, zamieszaj.
Antygrypina doskonała jest na przeziębienie, dlatego najlepiej podawać ją na ciepło (podgrzewając).


 

Imbirowy napar to kolejny wojownik, który wspiera nas w walce z przeziębieniem, pomaga podczas oczyszczania i ogrzewa nasz organizm.

Imbirowy napar – składniki
Korzeń imbiru (obrany) 5cm
Miód 2 łyżki
Cytryna 2 plastry
Cynamon wg. uznania

Przygotowanie: Imbir pokrój w cienkie plasterki. Wrzuć do szklanki z wrzątkiem i dodaj plastry cytryny. Kiedy napar nieco przestygnie, dopraw go do smaku szczyptą cynamonu oraz miodem. Napar możesz wzbogacić o kilka goździków.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.