Gdy wszystkim nudzą się juz warzywno – owocowe przekąski sięgam po coś specjalnego. Musi chrupać być słodziutkie, zdrowe i łatwe w przygotowaniu. I tak powstają moje domowe ciasteczka!
Robi się je błyskawicznie tak samo jak błyskawicznie znikają.
Składniki:
- 1 jajko
- 2 łyżeczki cukru kokosowego/ 4 daktyle/ 1 bardzo
- dojrzały banan
- 3 łyżki musu z dyni
- 4 łyżki amarantusa ekspandowanego
- 3 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka masła/ oleju kokosowego extra virgin
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- ¼ łyżeczki kardamonu
- ¼ łyżeczki cynamonu
PRZYGOTOWANIE:
Jajko roztrzepuję, dodaję mus, cukier lub daktyle (namoczone i zblendowane) lub banana (zblendowanego), roztopiony tłuszcz i
dokładnie mieszam.
Następnie wsypuję płatki, amarantus, wiórki oraz przyprawy i dokładnie
mieszam.
Masę przekładam do sylikonowych foremek i piekę 15 min w piekarniku rozgrzanym do 180st. C
SMACZNEGO!