CHLEBEK JAGLANO-DYNIOWY NA SŁODKO

LUNCH BOX czyli co zapakować dziecku do szkoły

Składniki:

  • 1 szkl. kaszy jaglanej (ugotowanej,
  • pozostałej po śniadaniu)
  • 2 jajka
  • 3 łyżki musu dyniowego / owocowego
  • 4-5 daktyli
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej

PRZYGOTOWANIE:

Daktyle moczę we wrzątku. Kaszę jaglaną ugotowaną łączę
z jajkami, musem i miękkimi daktylami, dokładnie blenduję.

Następnie dodaję mąkę i dokładnie mieszam. Masę
przekładam na blaszkę lub formę do ciasta i zapiekam ok. 15 min w piekarniku rozgrzanym do 180C . Kroję i wycinam
różne kształty.

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.