Rozgrzewająca zupa dyniowa z kaszą jaglaną

300 g dyni

2 łyżki kaszy jaglanej
2 duże marchewki (ok. 220 g)
1 pietruszka (100 g)
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki oliwy z oliwek

koncentrat pomidorowy (2 łyżeczki)
1 szkl. wodysproszkowany imbir, kurkuma, papryczka czyli (razem 2 szczypty 4 g)

PRZYGOTOWANIE: W garnku na oliwie podsmażamy posiekany czosnek oraz przyprawy. Obrane warzywa kroimy w kostkę i też przekładamy do garnka. Dodajemy nieugotowaną kaszę jaglaną, zalewamy wodą i zagotowujemy. Kiedy warzywa będą dość miękkie, dodajemy koncentrat, doprawiamy całość solą i pieprzem. Na końcu wszystko blendujemy. SMACZNEGO ☺.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.