LUNCH BOXY CZYLI CO ZAPAKOWAĆ DZIECKU
- 3 marchewki (po gotowaniu rosołu)
- 2 pietruszki (po gotowaniu rosołu)
- por (po gotowaniu rosołu)
- seler (po gotowaniu rosołu)
- mięso (po gotowaniu rosołu)
- 2 jajka
- ½ szkl. płatków drożdżowych nieaktywnych
- ¼ szkl. amarantusa ekspandowanego
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
- ½ łyżeczki lubczyku
- 2 łyżki oleju kokosowego rafinowanego / smalcu
- gęsiego
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa, mięso, płatki, amarantus, przyprawy, żółtka z jaj oraz tłuszcz
przekładamy do blendera i miksujmy (masa nie musi być idealnie gładka).
Następnie ubijamy białka jaj, dodajemy do reszty i delikatnie mieszamy
całość.
Przekładamy powstałą masą do foremek silikonowych i pieczemy ok. 40 min w piekarniku rozgrzanym do 180st. C.
SMACZNEGO ☺.