WARZYWNO – MIĘSNE BABECZKI Z RESZTEK ROSOŁOWYCH

LUNCH BOXY CZYLI CO ZAPAKOWAĆ DZIECKU

  • 3 marchewki (po gotowaniu rosołu)
  • 2 pietruszki (po gotowaniu rosołu)
  • por (po gotowaniu rosołu)
  • seler (po gotowaniu rosołu)
  • mięso (po gotowaniu rosołu)
  • 2 jajka
  • ½ szkl. płatków drożdżowych nieaktywnych
  • ¼ szkl. amarantusa ekspandowanego
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • ½ łyżeczki lubczyku
  • 2 łyżki oleju kokosowego rafinowanego / smalcu
  • gęsiego
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Warzywa, mięso, płatki, amarantus, przyprawy, żółtka z jaj oraz tłuszcz
przekładamy do blendera i miksujmy (masa nie musi być idealnie gładka).

Następnie ubijamy białka jaj, dodajemy do reszty i delikatnie mieszamy
całość.

Przekładamy powstałą masą do foremek silikonowych i pieczemy ok. 40 min w piekarniku rozgrzanym do 180st. C.

SMACZNEGO ☺.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.