Składniki:
- ½ passaty pomidorowej
- ½ cukinii
- 1 łyżka musu owocowego/ kawałeczek ok. 1 łyżki
- słodkiego owocu (jabłko, brzoskwinia, nektarynka)
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
PRZYGOTOWANIE:
Na patelni podsmażam drobno posiekaną cebulę i czosnek na oliwie z oliwek.
Następnie dodaję pokrojoną w drobną kosteczkę cukinię. Całość duszę kilkanaście minut.
Następnie dodaje passatę i mus / owoc (najlepiej nektarynkę), aby nadać sosikowi delikatnie słodki posmak.
Duszę jeszcze chwilę, na koniec całość, blenduję lub zostawiam w takiej postaci z drobnymi cząsteczkami i podaję z makaronem kukurydzianym
lub ryżowym.
SMACZNEGO!