Zupa krem z cukinii

2 małe cukinie 2 małe cukinie

2 marchewki 2 marchewki

2 małe cebule 2 małe cebule

4 ząbki czosnku 4 ząbki czosnku

2-3 łyżki oliwy z oliwek 2-3 łyżki oliwy z oliwek

woda woda

1⁄2 szkl. mleka roślinnego 1⁄2 szkl mleka roślinnego

sól, pieprz sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE: W garnku na oliwie duszę pokrojoną cebulę oraz czosnek. Marchewkę kroję w plasterki i przekładam do garnka. Cukinie obieram ze skórki (zupa jest wtedy delikatniejsza) i kroję w kostkę, przekładam do garnka i zalewam wodą oraz mlekiem (płyn powinien prawie zupełnie przykryć warzywa) i gotuję kilkanaście minut, aż marchewki zmiękną. Na końcu wszystko przyprawiam i blenduję.

SMACZNEGO ☺.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.