2 małe cukinie 2 małe cukinie
2 marchewki 2 marchewki
2 małe cebule 2 małe cebule
4 ząbki czosnku 4 ząbki czosnku
2-3 łyżki oliwy z oliwek 2-3 łyżki oliwy z oliwek
woda woda
1⁄2 szkl. mleka roślinnego 1⁄2 szkl mleka roślinnego
sól, pieprz sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE: W garnku na oliwie duszę pokrojoną cebulę oraz czosnek. Marchewkę kroję w plasterki i przekładam do garnka. Cukinie obieram ze skórki (zupa jest wtedy delikatniejsza) i kroję w kostkę, przekładam do garnka i zalewam wodą oraz mlekiem (płyn powinien prawie zupełnie przykryć warzywa) i gotuję kilkanaście minut, aż marchewki zmiękną. Na końcu wszystko przyprawiam i blenduję.
SMACZNEGO ☺.