BARDZO SZYBKA ZUPA POMIDOROWA

1 l rosołu

2-3 marchewki (resztki z rosołu) 2-3 marchewki (ugotowane z rosołu)

1 pietruszka (resztki z rosołu)
1 pietruszka (ugotowana z rosołu)

1⁄4 selera (resztki z rosołu)
1⁄4 selera (ugotowanego z rosołu)

1 passata pomidorowa 1 passata pomidorowa

mleko roślinne mleko roślinne

sól, pieprz sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE: Rosół i warzywa przekładam do wysokiego garnka i dokładnie blenduję. Ilość rosołu i warzyw zależy od gęstości jaką chcemy osiąganąć. Stopniowo dodaję passatę oraz mleko roślinne – warto próbować i na bieżąco ustalić dodawaną ilość. Doprawiam solą i pieprzem, jeśli trzeba. SMACZNEGO ☺.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.