Dziecinnie prosta jabłkowa kaczka w buraczkach

Składniki:

  • uda kaczki
  • buraczki świeże lub mrożone
  • 1 łyżka masła
  • słodka papryka
  • majeranek
  • ½ szkl. soku jabłkowego
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Uda z kaczki dokładnie myję i nacieram solą, posypuję papryką, pieprzem i majerankiem, przekładam do naczynia żaroodpornego lub do rękawa, zalewam sokiem i piekę ok. 1 godz. w piekarniku rozgrzanym do 180oC.

Następnie wyjmuję z rękawa lub otwieram naczynie i piekę jeszcze kilkanaście minut.

Ugotowane buraczki ucieram na puree (korzystam też z mrożonych, Hortex puree są naprawdę pyszne), przekładam na patelnię, dodaję masło, sól i pieprz.

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.