Bezglutenowe pankejki

pancakes-pankejki-bezglutenowe

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszy gryczanej niepalonej
  • 1,5 szklanki wody,
  • 1 mały banan,
  • 1 jajko.
  • Dodatki do wyboru:
  • 1 łyżka rodzynek lub 2 daktyle,
  • 1 łyżeczka miodu/syropu z suszonych owoców.

Przygotowanie:

Kaszę zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na noc. Rano odcedzamy wodę, płuczemy kaszę świeżą wodą.

Przesypujemy do miski. Dodajemy: żółtko, pokrojonego banana i np. rodzynki.

Blendujemy składniki niedbale, do uzyskania zwartej masy, ale masa nie musi być gładka.


Białko ubijamy na pianę, dodajemy do masy, mieszamy całość łyżką.

Możemy dodać do masy jagód czy borówek. Obsmażamy placuszki z obu stron do momentu aż się zrumienią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.

No fields found, please go to settings & save/reset fields