Bezglutenowy chleb życia

chleb bez glutenu

Składniki:

  • 50 g oliwy z oliwek,
  • 100 g Migdałów,
  • 100 g orzechów włoskich łuskanych,
  • 50 g orzechów laskowych łuskanych,
  • 150 g pestek dyni,
  • 100 g pestek słonecznika,
  • 100 g siemienia lnianego,
  • 30 g maku,
  • 6 jajek,
  • 1 łyżeczka soli.

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 160*C, keksówkę (dł. ok 28cm), natłuścić.

Do blendera wsypać orzechy włoskie, migdały i orzechy laskowe.
Rozdrobnić. Dodać pestki dyni i słonecznika, siemię lniane, mak, oliwę, jajka i sól. Wymieszać.

Masę przełożyć do keksówki, piec 50-60 minut. Po upieczeniu wyjąć z formy, ostudzić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.