Kasza jaglana z warzywami korzeniowymi

kasza jaglana z warzywami

Składniki:

  • 1/2 kubka kaszy jaglanej opłukanej na sitku,
  • 2 marchewki starte na tarce o grubych oczkach,
  • 1 pietruszka starta na tarce o grubych oczkach,
  • 1/3 selera startego na tarce o grubych oczkach,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 cebula pokrojona w kostkę,
  • 2 liście laurowe,
  • 2 ziela angielskie,
  • garść posiekanej zielonej pietruszki,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • 1 łyżeczka suszonego oregano,
  • 0,7 litra wywaru z jarzyn.

Przygotowanie:

Podgrzej masło w garnku, zeszklij cebulę. Dodaj warzywa korzeniowe i chwilę podsmażaj. Dodaj opłukaną kaszę jaglaną.

Wymieszaj i zalej bulionem wraz z zielem angielskim, listkami laurowymi oraz 1 łyżeczką przecieru pomidorowego. Dodaj sól i oregano.

Gotuj przez 15 minut aż kasza wsiąknie cały wywar.
Przed podaniem udekoruj zieloną pietruszką oraz sezamem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.