LODY WANILIOWE WSPOMNIENIE LATA…

Składniki:

  • 4 żółtka jaj
  • 400 ml śmietanki roślinnej
  • 1-2 łyżki ksylitolu
  • wanilia

PRZYGOTOWANIE:

Ubijam żółtka, dodaję ksylitol i ubijam jeszcze chwilę.

W garnku podgrzewam śmietankę roślinną z ubitymi żółtkami oraz wanilią. Bardzo ważne jest, aby nie doprowadzić do wrzenia, jedynie podgrzewamy.

Dodaję wanilię.

Przelewam masę do małych sylikonowych foremek i mrożę najlepiej przez całą noc.

Po wyjęciu z foremki zamrożoną masę przekładam do miksera i blenduję.

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.