Pasta słonecznikowa z suszonymi pomidorami

pasta słonecznikowa na kanapkę

Składniki:

  • szklanka nasion słonecznika namoczonego w wodzie min 2 godziny,
  • 1 szklanka pomidorów suszonych (naturalnych lub z zalewy),
  • 1 świeży pomidor,
  • pół świeżej papryki czerwonej,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 5 łyżek oliwy.

Przygotowanie:

Nasiona słonecznika dokładnie płuczemy i namaczamy przez minimum 2 godziny. Odcedzamy i miksujemy razem z pozostałymi składnikami. Blenduj kilkakrotnie, aż uzyskasz gładką konsystencje. W razie potrzeby dodaj kapkę wody.

Jeśli chcesz mieć wersje super turbo zdrową i wspomóc florę bakteryjną,
dołóż na kanapkę odrobinę kapusty kiszonej. Smak zaskakuje!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.