ZASKAKUJĄCA ZUPA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I TOFU

1⁄2 kapusty pekińskiej 1⁄2 kapusty pekińskiej

3 marchewki 3 marchewki

1 pietruszka 1 pietruszka

1⁄2 – 1⁄4 selera 1⁄2 – 1⁄4 selera

1 tofu naturalne lub wędzone EKO 1 tofu naturalne lub wędzone EKO

1 puszka pomidorów 1 puszka pomidorów

3 ząbki czosnku 3 ząbki czosnku

1 cebula 1 cebula

3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki

1⁄2 łyżeczki ostrej papryki 1⁄2 łyżeczki ostrej papryki

1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka ziół prowansalskich

woda woda

mleko roślinne ryżowe lub owsiane mleko roślinne ryżowe lub owsiane

PRZYGOTOWANIE: W garnku na oliwie z oliwek podsmażam cebulę z czosnkiem, cynamonem i papryką. Marchewkę, pietruszkę i selera ścieram na tarce na grubszych oczkach, wrzucam do garnka z cebulą, chwilę podsmażam ciągle mieszając, a następnie zalewam wodą i gotuję parę minut. Dodaję poszatkowaną kapustę pekińską, pomidory i zalewam mlekiem roślinnym (płynu musi być tyle, aby przykrył wszystko). Gotuję, aż kapusta nieco zmięknie. Dorzucam pokrojone w kostkę tofu, zioła prowansalskie i gotuję, aż wszystkie warzywa będą dostatecznie miękkie. SMACZNEGO ☺.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.