DYNIOWO-JABŁKOWY DŻEMIK

Składniki:

  • 1 mała dynia
  • 4 jabłka
  • 1 łyżka ksylitolu lub cukru kokosowego
  • 1 banan
  • 1 cytryna – skórka
  • ½ szkl wody
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej

PRZYGOTOWANIE:

Dynię obieram, kroję, przekładam do garnka, zalewam wodą i duszę kilkanaście minut.

Jabłka obieram, kroję i polewam sokiem z cytryny.

Skórkę z cytryny ucieram, kroje banana. Wszystko razem dorzucam do dyni i duszę kilkanaście minut.

Dodaję gałkę oraz ksylitol lub cukier kokosowy – ilość zależy od poziomy słodkości naszych jabłek i osobistych preferencji.

Gotuję całość ok 30 min, aż wszystko się połączy i będzie rozpadać, blenduję.

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.