Muffinki jajeczne

Składniki (6-8 szt):

  • 4-5 jajek
  • 6 cienkich plasterków szynki/boczku dobrej jakości
  • pół czerwonej papryki
  • cebulka dymka
  • 2 szczypty sody oczyszczonej
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 180 C.

Formy do muffinek wykładamy na około wędliną.

Paprykę kroimy w kosteczkę, cebulkę dymkę szatkujemy. Wypełniamy muffinki do poziomu 3/4.

Do miseczki wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy sodę oczyszczoną. Mieszamy energicznie, przelewamy do muffinek tak aby przykryć warzywa.

Wstawiamy do piekarnika – zwykle to trwa 15-20 min, czekamy aż jajka się zetną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.