Jaglanka z owocami

jaglanka kasza jaglana śniadanie zdrowe

Składniki (1 porcja):

  • 60 g płatków jaglanych
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 100 ml wody
  • łyżeczka miodu
  • szczypta sproszkowanej wanilii
  • 2 orzechy włoskie
  • borówki, maliny

Przygotowanie:

Do garnka przełożyć płatki jaglane, mleko kokosowe, wodę, miód, wanilię.

Gotować na średnim ogniu cały czas mieszając, aż płatki wchłoną wodę i mleko.

Przełożyć do miseczki, posypać orzechami, malinami i borówkami.

Można użyć mrożonych owoców – na gorącej jaglance smakują pysznie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.