Kasza gryczana z warzywami

Porcja dla 3 osób

Składniki: 

  • 400 g – kasza gryczana niepalona  
  • 1 szkl – zielony groszek z marchewką (mrożony) 
  • 1 duża garść – groszek cukrowy 
  • 500 g – pieczarki  
  • 1 szt – cebula  
  • 1 szt – por 
  • 1 szt – papryka czerwona  
  • przyprawy: sól, pieprz,  
  • masło klarowane 

Przygotowanie: 

  1. jeden garnek – ugotuj kaszę gryczaną niepaloną w osolonej wodzie 
  1. drugi garnek – na maśle klarowanym podduś warzywa (zielony groszek z marchewką,  paprykę, por – pod sam koniec dodaj groszek cukrowy + przyprawy) 
  1. patelnia – na maśle klarowanym podsmaż pieczarki z cebulką + przyprawy 
  1. wszystkie składniki wymieszaj w garnku z warzywami. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.