Leniwe z kaszy jaglanej

pierogi leniwe z kaszy jaglanej

Składniki:

  • 1 szkl. kaszy jaglanej,
  • 2,5 szkl. mleka sojowego,
  • sok z 1 cytryny,
  • 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, o
  • k 5-10 łyżek mąki ryżowej, sól.

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną dokładnie przepłukać wodą, zalać mlekiem roślinnym i gotować do miękkości (około 15-20 minut). Dodaj sok z cytryny, szczyptę soli i blenduj.

Dodaj mąkę ziemniaczaną i stopniowo dosyp mąkę ryżową (ciasto musi dać się wyrabiać).

Lepić wałki, lekko rozgniatać na stole posypanym mąką i kroić.

W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli. Do wrzątku wrzucać kluski i gotować około 2 minuty od wypłynięcia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.