Nocna owsianka z bakaliami

owsianka bez gotowania śniadanie zdrowe

Składniki:

  • 1/2 szklanki płatków owsianych górskich (mogą być również orkiszowe lub pół na pół)
  • 2/3 szklanki mleka
  • Dodatki:
  • orzechy pekan
  • skórka pomarańczowa
  • pokrojone figi
  • pokrojone morele
  • pokrojone daktyle

Przygotowanie:

Płatki wsypujemy do słoika, zalewamy mlekiem i dodajemy pozostałe ulubione dodatki. Słoik zakręcamy, wstrząsamy, aby składniki się wymieszały i wkładamy do lodówki na noc. Rano (lub po kilku godzinach) owsianka jest gotowa do spożycia. Smakuje na zimno, ale jeśli ktoś woli ciepłą, można ją podgrzać. Można również dodać trochę miodu lub konfitury.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.