Placki warzywne

placki warzywne

Składniki:

  • 1 mała cukinia,
  • 1 duża cebula,
  • 1 duża marchew,
  • 2 ziemniaki,
  • 2 jajka,
  • 4 łyżki mąki bezglutenowej,
  • olej rzepakowy do smażenia,
  • szczypta pieprzu.

Przygotowanie:

Warzywa umyj, cebulę, ziemniaki i marchew obierz. Cukinię – ja zostawiam w skórce.

Zetrzyj wszystkie warzywa na dużych oczkach tarki, wymieszaj, posyp pieprzem, a część dla dorosłych jeśli chcesz również solą.

Ostaw na 15 minut, po tym czasie odciśnij z nadmiaru soku.

Dodaj rozbełtane jajka, mąkę, wymieszaj. Patelnię lekko natłuść olejem, nakładaj łyżką ciasto, a następnie spłaszczaj placuszki i obsmażaj na małym ogniu przez kilka minut z obu stron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Chcesz jako pierwsza dowiedzieć się jak będzie dostępny? Napiszę Ci maila jak tylko dostaniemy ten produkt, upewnij się, że podajesz maila z którego korzystasz bo dostawa będzie nieduża.